תנועת החיים המשתנה חליפות לבקרים, מצריכה שינוי בהרגלי התזונה ובהרגלי אורח במגמה לקדם את בריאות הגוף והנפש ולשפר את איכות החיים.

כולנו מייחלים לחיים שמחים ובריאים. חיים ללא מחלות וללא חסימות רגשיות שאינן מאפשרות לנו להגשים את משאלות לבינו ולבטא את מי שאנחנו באמת.

כל הרגל הוא למעשה קשר חשמלי בין תאי עצב שיוצר מסלול שבו אנו צועדים באופן אוטומטי. יצירת שינוי בהרגלים, זה אומר ליצור קשר חדש, וזה בהחלט לא קל, אך אפשרי גם אפשרי.

כולנו צרכים לשנות – שכן במתוקן שבמתוקן יש עוד מה לתקן.

כולנו יכולים לשנות – בכל אחד ואחת מאיתנו גלומה היכולת הפוטנציאלית לבצע כל שינוי שנרצה.

תמיד אפשר לשנות – כל שלוש שניות העולם נברא מחדש ומאפשר להתחיל מבראשית.

ובימים הללו, ימי ספירת העומר אנו יכולים לקבל כוח חזק באופן מיוחד ליצור הרגלים חדשים. הימים הללו, הינם ימים מסוגלים לתיקון המידות – זה הרעיון שעומד מאחורי ספירתם.

הבה ונראה מה אנו יכולים ללמוד, ומה אנו יכולים לקבל מתיקון המידות בספירת העומר. התורה מצווה לספור שבועות מפסח עד ערב חג השבועות.

כתוב:

"וספרתם לכם ממחרת השבת מיום הביאכם את עומר התנופה, שבע שבתות תמימות תהיינה"

(ויקרא כ"ג, טו')

מפסוק זה ניתן להסיק שעבודת תיקון המידות המתבקשת היא אישית, יחסית והדרגתית. מניסיוני האישי והמקצועי בשינוי הרגלי תזונה והרגלי אורח חיים אני נוכחת, ששינוי המתבצע בדרך זו, מניב תוצאות מרשימות ביותר ונשמר לטווח ארוך.

״וספרתם לכם״ – כל אחד סופר לעצמו – איש לא יכול לבצע את השינוי עבורנו. זהו תהליך אישי ובאחריותנו האישית. כמובן שניתן לקבל במהלך השינוי ליווי מקצועי, תמיכה ועזרה אך הוא אינו תלוי וקשור באדם אחר, בסביבה ובנורמות החברתיות המקובלות.

השינוי התבקש בספירת העומר הוא יחסי ליכולת האישית ולרצון האישי של כל אחד. אין כאן סטנדרטים שצריך לעמוד בהם או יעדים חיצונים שצריך להשיג אותם. מתקנים מה שרוצים לתקן וכמה שיכולים לתקן. כאשר מתקנים מעבר ליכולת ולרצון זו הפרזה וההפך – כאשר לא מגייסים את כל הכוח שקיים בנו זו החסרה. גם ההפרזה וגם ההחסרה מדללי אנרגיה ואינן מניבות תוצאות לטווח הרחוק.

התיקון בימי העומר הוא תיקון הדרגתי, כל יום תיקון אחד, מה שמאפשר את ההטמעה ואת הרכישה של ההרגל שתוקן. ז"א שהשינוי הופך כבר לחלק מאיתנו. בספירת העומר כל יום מברכים מחדש. הווה אומר, כל יום מתחילים מבראשית. כל יום זו התחלה חדשה. מה שהיה ביום הקודם כבר אינו רלוונטי ליום הבא אחריו. במידה והתיקון לא בוצע ביום אחד, זה לא אומר שלא נצליח לבצע אותו ביום השני. שינוי אמיתי דורש תהליך איטי המותאם לקצב ההסתגלות הטבעית של הגוף והנפש ליצור קשרים חשמליים חדשים.

שילוב של האישי היחסי וההדרגתי הנהוג בספירת העומר הוא שילוב מנצח!

אני ממליצה לכם "לתפוס טרמפ" על הימים הללו ולהתחיל בפעולה.

אתם יכולים לבחור הרגל מזיק אחד ולו הקטן ביותר, שאתם רוצים ומרגישים שאתם יכולים לשנות, ולהתחייב לו רק ליום אחד. למחרת בחרו תיקון נוסף, וכך הלאה לפחות עד ערב חג השבועות – כי הרי מתוקן שבמותקן תמיד יש עוד מה לתקן.

אני מביאה כאן רשימה של מאכלים והרגלים שאסכולת הבריאות הטבעית רואה אותם כמזיקים מאד לבריאות:

  • אכילת מוצרים מהחי – בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצריו
  • מזון מטוגן, מתועש, מעובד
  • סוכר לבן, קמח לבן ומוצריהם
  • משקאות מוגזים ומותססים
  • אלכוהול
  • העדר פעילות גופנים על בסיס יומי
  • צפייה ממושכת בטלוויזיה
  • אכילה אחרי השעה 18:00
  • אכילה מופרזת
  • אכילה שאינה תוצאה של רעב אמיתי

למי שמקשה לשנות ניתן להוסיף הרגל טוב אחד ביום כמו:

  • להתחיל ארוחה אחת ביום עם סלט ירקות חי
  • להוסיף לארוחה תבשיל ביתי אחד
  • לשתות שייק ירוק אחד ביום

לחצ/י כאן לקריאה על הכנת שייק ירוק.

צאו לדרך נשארו לכם עוד מספיק ימים ….

שיהיה בהצלחה!

וטיפ אחרון –

בצעו את עבודת התיקון בשמחה!

פאנל נגישות